Make-up & hairstyling

Dit vak is voor mij een samenspel van creativiteit, nauwkeurig luisteren naar de wensen van de klant, het behouden van het doel en het effectief en leuk samenwerken met teams. Een succesvol team draagt bij aan prachtige resultaten, waarbij alle aspecten cruciaal zijn. De interactie tussen kleur, licht, compositie en concept houdt mijn passie levendig, zelfs na 25 jaar in het vak. Elke opdracht vormt voor mij een leuke nieuwe  uitdaging.

Hoewel ik trends volg, blijft mijn focus altijd op het verfraaien van de natuurlijke schoonheid van vrouwen.


Visagie

Accentueren van de natuurlijke schoonheid

Bij het creëren van een prachtige make-up look houd ik rekening met de unieke kenmerken van het gezicht. De gezichtsvorm, de stand en vorm van de ogen zijn mijn canvas. Ik observeer of de ogen ver uit elkaar staan of juist dichtbij, of ze amandelvormig zijn of bv overhangende oogleden. Elk detail, zoals de grootte van de ogen, mond etc en de symmetrie speelt een rol in mijn aanpak. Mijn doel is om de natuurlijke schoonheid te accentueren. Het resultaat is een make-up die niet alleen de uiterlijke kenmerken verbetert maar ook het zelfvertrouwen van de persoon versterkt.


Hairstyling

creëren van een harmonieuze en visueel aantrekkelijke look

Bij het stylen van het haar voor shoots etc komt het aan op precisie en aandacht voor details. Maar ook dat het past bij de kleding, make-up en de gewenste uitstraling. Het begint met het begrijpen van het concept, de sfeer van de shoot en de wensen van de klant. Ik let ook hier op de gezichtsvorm, huidskleur en persoonlijkheid van het model om de juiste stijl te creëren. De textuur en lengte van het haar spelen ook een rol; krullend, steil, lang of kort haar kan de dynamiek van de foto beinvloeden.

Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met de belichting. Hoe het haar valt en het gebruik van highlights en schaduwen kunnen de dimensie benadrukken.

Daarnaast is samenwerking met het hele team cruciaal om ervoor te zorgen dat het haar zowel op beeld als in de werkelijkheid tot zijn recht komt.

Uiteindelijk draait het allemaal om het creëren van een harmonieuze en visueel aantrekkelijke look die de boodschap versterkt.


Spring naar toolbar