over Carla

Twee veelzijdige kanten

Visagie is in mijn beleving een combinatie van creativiteit, goed luisteren naar wat de klant wil, het doel bewaken (wat moet er gecommuniceerd worden) en niet onbelangrijk het kunnen samenwerken in teams. Een goed team maakt mooie dingen en daarbij zijn alle aspecten even belangrijk voor een maximaal resultaat. Het samenspel tussen kleur, licht, compositie en concept zorgt ervoor dat ik geïnspireerd blijf en na inmiddels 25 jaar nog steeds veel plezier beleef aan mijn werk. Elke opdracht betekent voor mij een nieuwe uitdaging.

Hoewel ik de trends volg, ben ik altijd bezig mensen mooier te maken.

Inmiddels  heb ik vele bekende nationale en internationale mensen in mijn stoel gehad waaronder Paris Hilton, Maisie Williams, James Blunt, Channing Tatum, Leonardo diCaprio, Liam Cunningham, Cynthia Abma, Marian Mudder, Susan Smit, Stella Bergsma, Saskia Noort, Daphne Bunskoek..


Carrière

Opleidingen visagie en hairstyling

Bij House of Orange heb ik een make-up opleiding gevolgd. Van de make-up artist himself, John Kattenberg, heb ik dé tips & tricks geleerd en vanaf de eerste week wist ik; dit is wat ik wil doen. Na het afronden van de opleiding aan House of Orange ben ik zo snel mogelijk gaan werken als visagist. In het begin heb ik voornamelijk vrij werk en assistent klussen gedaan, maar al gauw kreeg ik zelfstandige klussen aangeboden.

 

Mijn visagie kennis heb ik verder verbreed bij Studio Bessels (4-jarige opleiding met hairstyling, make-up, grime, special effects, pruiken maken), Farid Asserti (hairstyling) en Dik Peeters (hairstyling). Ook volg ik regelmatig workshops in New York en Parijs.

 


Achtergrond

Studies

Tijdens en na mijn HEAO-studie heb ik als model gewerkt en geproefd aan het reilen en zeilen in de modewereld. Na jaren met veel plezier te hebben gewerkt voor een reclamebureau heb ik een carrière switch gemaakt. Het begon te kriebelen. Een herinnering aan mijn jeugd; als groot fan van meidenblad Tina kleurde ik al de gezichten van de modellen in. Misschien was ik toen onbewust al bezig met mijn grote droom; visagiste worden.

 


Werkterrein

Fotoshoots, mode shoots, commercial, tv

Mijn werkterrein bestaat uit fotoshoots, modeshows, commercials en televisie. Ik reis regelmatig af naar mooie oorden voor modeshoots voor bladen met een leuk team. Bekijk de pagina Mijn Klanten voor alle opdrachtgevers. Daarnaast vind ik het heel leuk om vrouwen 1-0p-1 make-up advies te geven.

 

Spring naar toolbar