make-up & hairstyling

Menu

Filter

Social

Beauty Secrets By Carla Rep

Beauty Secrets

Haar & make-up stylist Carla Rep onthult de beauty secrets voor SS15. De do’s? Pasteltinten, een ‘sunkissed skin’ en zware wenkbrauwen. Lees hier meer over de trends en creëer de look van dit voorjaar.

Ogen:
Dit voorjaar zie je veel zachte pasteltinten, zoals lichtroze, lichtgroen, lichtblauw en turquoise. Daarnaast zie je opvallend veel looks waarbij mascara heel belangrijk is; vooral dikke lagen mascara over elkaar heen.

Wenkbrauwen:
Op het gebied van wenkbrauwen blijft de trend natuurlijke, zware en volle wenkbrauwen. Wenkbrauwen worden veelal bijgetekend op een natuurlijke manier, waarbij je elk haartje ziet. Dit kan zowel met een wenkbrauwpotlood als wenkbrauwpoeder. Kam de wenkbrauwharen goed omhoog  en fixeer met haarlak op een borsteltje of met wenkbrauwwax, zodat de wenkbrauwen mooi in vorm blijven.

Lippen:
Bij de lippen draait  het dit voorjaar om gedekte kleuren. Van zachte neutrale tinten tot oranjerood, felrood en roze tinten. Kies bij opvallende lippenstift voor naturel ogen met zachte kleuren oogschaduw en mascara.

Huid:
De absolute trend is een ‘sunkissed look’ voor een frisse verschijning. Kies voor een subtiele bronzer en accentueer de natuurlijke contouren en warmte van het gezicht. Ga voor een glamoureuze look met een bronzer met een lichte metallic glans. Let op! Bij de rijpere huid worden lijntjes en oneffenheden juist geaccentueerd door een metallic bronzer.

Haar:
Het draait dit seizoen allemaal om haar dat niet te gestyled is. Ook op de catwalk zijn rommelige kapsels gespot met een beachy feel. Een absolute favoriet is de ‘messy low bun’: een nonchalant knotje laag in de nek. Ook hierbij geldt lekker losjes en nonchalant rommelig. Vlecht lang haar losjes en kies bijvoorbeeld voor een vissengraatvlecht.